Kiskunfélegyháza Helyi Esélyegyenlőségi Programja

Az Esélyegyenlőségi Program tartalmazza a város feladatellátáshoz kapcsolódó különböző területek esélyegyenlőségi szempontú vizsgálatát, illetve az ehhez kapcsoló feltételrendszer áttekintését. Az esélyegyenlőség összefüggő feladatokhoz kapcsolódóan indokolttá vált az esélyegyenlőségi program aktualizálása. A felülvizsgálat érinti a szociális ellátással, foglalkoztatással, egészségüggyel, lakhatással, bűnmegelőzéssel, valamint az oktatással és művelődéssel kapcsolatos területek, mind az állami, egyházi illetve civil szférában.

Vigyázzunk értékeinkre nyáron is!

A tanév befejeztével aki teheti nyári szabadságra megy, üdülőhelyre utazik. Embertársaink között azonban egyesek mások gondtalan nyaralását, pihenését kihasználva törvénysértő cselekményeket követnek el. A betörők és a tolvajok soha sem mennek szabadságra! Igaz a mondás „Alkalom szüli a tolvajt”, de az alkalmat ne Önök teremtsék meg.

Hajlamosak vagyunk üdülésünk során könnyelműen viselkedni, kisebb odafigyelést tanúsítani értéktárgyainkra. Az alábbi hírlevélben néhány olyan megoldásra tesz ajánlást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, melyek figyelembevételével elkerülhetik, hogy sértetté váljanak, rossz emlékeik maradjanak a nyárról. Valamint a lent megtalálható kérdőív kitöltésével megállapíthatja, hogy mennyire biztonságos az Ön ingatlana.

Felhívás parlagfű elleni védekezésre

Az egészséghez való alapjog és az egészséges környezet biztosítása érdekében közös cél, hogy a parlagfű elszaporodását és terjedését allergén pollentermelése miatt megakadályozzuk. A parlagfű Magyarországon, a legnagyobb területen előforduló és legelterjedtebb gyomnövény, melynek egészségügyi és gazdasági károsító hatása rendkívül jelentős.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében:

„A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”

Tájékoztatás okmányirodai költözésről és nyitva tartásról

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik 2015. június 29-től:

nap időpont
hétfő 700 - 1700
kedd 800 - 1300
szerda 800 - 1800
csütörtök 800 - 1800
péntek 800 - 1300

2015. június 29-étől az Okmányiroda átmenetileg (a kormányablak kialakításáig) az Innovációs Központban (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2. szám) fogadja a Tisztelt Ügyfeleket.

Az Okmányiroda az Innovációs Központba történő költözés miatt 2015. június 25-26. napján zárva tart.

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál

„Nyári diákmunka” elnevezéssel országos munkaerő-piaci program indul. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek 2015. július 1. és 2015. augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért.

Jelentkezni 2015. június 24-én szerdán 12 óráig lehet a diakmunka [at] kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre küldött önéletrajzzal vagy rövid bemutatkozással, melyben tüntessék fel, hogy milyen területen, mely időszakban (július vagy augusztus) szeretnének dolgozni.

Pályázati felhívás - Szociális ápoló-gondozó

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény
6100 Kiskunfélegyháza, Nádasdy utca 12. pályázatot hirdet
1 fő szociális ápoló-gondozó
munkakör betöltésére

A kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidőben, 4 hónap próbaidővel létesítendő.

Pályázati feltétel:

  • 8 általános, 1/2000. (I.7) SZCSM r. 3.sz. melléklet 8.2 pontja szerinti végzettség
  • Büntetlen előélet, magyar állampolgárság

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  • emelt szintű szakképesítés

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:
Az intézmény bentlakásos telephelyein ellátottak állapotához igazodó gondozás, a fizikai és fiziológiai szükséglet-kielégítés segítése, a környezet tisztán tartása, az ellátott érzelmi támogatása.

Pályázati felhívás - Üzemvezetői

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata
(6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.) pályázatot hirdet a
Félegyházi Hangya – 2010. Termelőiskola – a Vidék Iskolája projekt keretében megépült (6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 1.) Zöldség-, gyümölcsfeldolgozó Tanüzem

Üzemvezetői

álláshelyének betöltésére.

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkakörbe tartozó feladatok: a Csongrádi út 1. sz. alatti zöldség- gyümölcsfeldolgozó tanüzem önálló vezetése, termelésszervezés, alapanyag-beszerzés szervezése, kész-termék piacának szervezése.

Pályázati feltételek:

  • magyar állampolgárság, vagy külön jogszabály szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezés, illetve bevándorolt vagy letelepedett státusz,
  • büntetlen előélet,
  • tizennyolcadik életév betöltése,
  • cselekvőképesség,
  • felsőfokú élelmiszeripari, mezőgazdasági, vagy tartósítóipari technikusi végzettség,
  • B kategóriás jogosítvány,
  • saját gépjármű.

Oldalak

Feliratkozás Kiskunfélegyháza Város RSS csatornájára