Kiskunfélegyháza Kulturális Kiadvány 2016/3. száma

Programfüzet 2016/3.

Kiskunfélegyháza ingyenes kulturális és információs programfüzetének 2016. év utolsó száma művészeti és kulturális eseményekkel, hagyományőrző rendezvényekkel elérhető többek között a Móra Ferenc Művelődési Központban, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, a Kiskun Múzeumban, a Tourinform Irodában, a Városházán és az interneten is!

Kulturális és információs kiadvány 2016/3. szám letöltése PDF formátumban.

A kiadvány nem tartalmazza teljes körűen a városban megrendezésre kerülő programokat.

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról

Tisztelettel tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza lakosságát, hogy Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatala és a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2016. október 26-án 09:00 és 12:00 között tartja meg a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdésében meghatározott komplex Külső Védelmi Terv gyakorlatát.

A gyakorlat során a lakosságot és a közlekedést érintő feladat is végrehajtásra kerül.

Pályázati felhívás - Városi Strand és Uszoda felújított épületrészében kialakítandó üzlethelyiségek bérlete

Pályázati felhívás a Kiskunfélegyháza, Fadrusz János utca 2/A szám alatti (Városi Strand és Uszoda):

  1. sorszámú: 26,5 m2 alapterületű
  2. sorszámú: 36,25 m2 alapterületű
  3. sorszámú: 18,23 m2 alapterületű
  4. sorszámú: 20,85 m2 alapterületű

üzlethelyiség bérbevételére.

Pályázat meghirdetésének időpontja: 2016. október 14.

Tájékoztatás a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal ügyfélfogadásának változásáról

A 2016. november 1-jei munkaszüneti nap kapcsán (október 14-15-én) az alábbiak szerint változik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal valamennyi szervezeti egységének (Földhivatali Osztály, Foglalkoztatási Osztály, Hatósági és Gyámügyi Osztály, Kormányablak Osztály, Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Osztály) nyitva tartása és ügyfélfogadási rendje:

Könyv(fu)tár – a városi könyvtár új szolgáltatása

Könyv(fu)tár

Nehezen mozog? Betegsége otthonába kényszeríti? Ám egyik kedvenc időtöltése az olvasás? Esetleg környezetében, szomszédságában, rokonságában ismer olyan személyeket, akik hasonló helyzetben élnek?

Válassza Könyv(fu)tár szolgáltatásunkat, amelynek lényege, hogy a beteg, idős, mozgásukban korlátozott, vagy valamilyen oknál fogva lakáshoz kötött személyek részére egy könyvtáros havi rendszerességgel előre egyeztetett időpontban könyvtári könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket szállít ki.

2016. évi közmeghallgatás

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 8-án (kedd) 1600-kor közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében.

A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

Minden érdeklődőt várunk.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat
Képviselő-testülete

Bursa Hungarica pályázati felhívás

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi fordulójához, és az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2016/2017. tanév második és a 2017/2018. tanév első félévére vonatkozóan (BURSA-2017A), illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára (BURSA-2017B).

Szavazzunk a félegyházi Richter ARANYANYU jelöltre!

Garai Erzsébet

A félegyháziak idén tavasszal már megmutatták aktivitásuk erejét, amikor a Richter Egészségváros rendezvénysorozat 49. helyszíneként – a nagy érdeklődésnek és részvételi aránynak köszönhetően – több mint 6 millió forintos adományt vehetett át a városi kórház a Richter Egészségváros szervezőitől. Most ismét itt a lehetőség, hogy az összefogás erejével mondjunk köszönetet. Nem kell mást tenni, mint szavazni Garai Erzsébetre, a kiskunfélegyházi Richter Aranyanyu jelöltre!

Tájékoztató kormányablak ügyfélfogadásának változásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az október 2-ai népszavazás miatt megváltozik a megye kormányablakainak és okmányirodáinak nyitvatartási rendje.

2016. október 1-jén szombaton 8 órától 12 óráig, október 2-án vasárnap 8 órától 18 óráig várják a tisztelt ügyfeleket a munkatársak.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy október 1-jén és 2-án az ügyintézés csak az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítására, valamint a lakcímigazolvány pótlására korlátozódik.

Megértésüket köszönjük!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Oldalak

Feliratkozás Kiskunfélegyháza Város RSS csatornájára