Kiskunfélegyháza Kulturális Kiadvány 2016/1. száma

Programfüzet 2016/1.

Kiskunfélegyházán egész évben gazdag programkínálattal, művészeti és kulturális eseményekkel, hagyományőrző rendezvényekkel találkozhat. A város ingyenes kulturális és információs programfüzetének első száma elérhető többek között a Móra Ferenc Művelődési Központban, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, a Kiskun Múzeumban, a Tourinform Irodában, a Városházán és most már az interneten is! A kiadvány második száma május hónapban várható.

Kulturális és információs kiadvány 2016/1. szám letöltése PDF formátumban.

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről - Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kiskunfélegyháza településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2016 május-július hónapokban. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése (PIAAC) próbafelvétele. A kutatás a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

Pályázati felhívás - Iskolaorvos

Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat
6100 Kiskunfélegyháza, Hunyadi utca 6. pályázatot hirdet
1 fő iskolaorvos
munkakör betöltésére

A kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony teljes munkaidőben 4 hónap próbaidővel létesítendő.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok: az iskola-egészségügyi ellátásról szóló 26/1997. (IX.3.) NM rendelet 2. számú mellékletében foglaltak szerint.

Bérezés: a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján.

Pályázati feltétel:

  • felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi vagy üzemorvosi szakvizsga

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

  • szakmai önéletrajzát,
  • iskolai végzettséget, szakképesítést igazoló bizonyítványok fénymásolata

Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2016 májusi programjai

Május 3., kedd 10:00
Betűbölcsi.
A városi könyvtár Baba-mama Klubja a védőnők szervezésében a Születés Hete alkalmából.

Május 3., kedd 16:45
Könyvek Klubja Olvasókör.
Téma: Örkény István A változás és Álmomban című novellái. Vezeti: dr. Szabó Imre filozófus.

Május 5., csütörtök 17:00
Vancouver: város a természetben
címmel tart kanadai élményeiről vetítettképes előadást Szabó Gilinger Eszter, a Szegedi Tudományegyetem könyvtárosa.

Gyomírtással kapcsolatos tájékoztató

Tisztelet Lakosság!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged az általa kezelt közforgalmú vasútvonalakon és a kapcsolódó ipar, valamint vontató vágányokon, illetve rakodó területeken és telephelyeken vegyszeres gyomirtást végeztet a csatolt ütemezés szerint a 43/2010. (IV.23) FVM rendelet alapján, amely Kiskunfélegyháza bel- és külterületét is érinti.

A „43/2010. (IV.23.) FVM rendelet a növényvédelmi tevékenységről” szóló jogszabály 6§-a 84/2015.(XII.17.) FM rendelet értelmében 2016. január 1. hatállyal, az alábbival egészül ki:

Tájékoztató szelektív hulladékgyűjtés rendjéről

Az FBH-NP Nonprofit Kft. ezúton kívánja felhívni a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretein belül lehetőség van a sárga fedelű gyűjtőedényzetet meghaladó mennyiségű szelektív hulladék díjmentes elszállíttatására az alábbi feltételek mellett:

Közlemény a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alóli felmentésre és az óvodakötelezettség külföldön történő teljesítésére

Közlemény a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alóli felmentésre vonatkozó jegyzői kérelmek, valamint az óvodakötelezettség külföldön történő teljesítésére vonatkozó jegyzői értesítések benyújtása tárgyában

A közelgő óvodai beiratkozások kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk az érintett szülőket.

A kötelező óvodai nevelésben való részvétel alóli felmentés:

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban Nkt.) 8. § (2) bekezdése alapján:

Forgalomkorlátozás – Május 1.

Tájékoztatjuk a Tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy 2016. május 1-jén, vasárnap reggel 745 és, 9 óra között a közt Fúvószenekar felvonulásának biztosítása érdekében a Kossuth Lajos utca, az 5-ös főút, és a Ady Endre utca közti szakaszon lezárásra fog kerülni.

Kérjük a gépjármű vezetőket, hogy a fenti forgalomkorlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni, illetve megválasztani az útvonalukat.

Szíves megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos utcán

Tájékoztatjuk a Tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy 2016. április 30-án, szombaton délután 1245 és, 1345 között a Móra Ferenc Gimnázium ballagásának biztosítása érdekében a Kossuth Lajos utca, a Hunyadi utcától, a Mártírok útjáig, lezárásra fog kerülni.

Kérjük a gépjármű vezetőket, hogy a fenti forgalomkorlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni, illetve megválasztani az útvonalukat.

Szíves megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Oldalak

Feliratkozás Kiskunfélegyháza Város RSS csatornájára