Családi Csődvédelmi Szolgálat

Bács-Kiskun megyében is megkezdte munkáját a Családi Csődvédelmi Szolgálat

2015. szeptember 1. napjával a 2015. évi CV. törvény alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának keretein belül megkezdte működését a Családi Csődvédelmi Szolgálat. A családi csődvédelemről és a szolgálat működéséről részletes információk a www.csodvedelem.gov.hu honlapon érhetőek el.

Pályázati felhívás - Szakács

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény
6100 Kiskunfélegyháza, Nádasdy u. 12. – telefon: (+36 76) 463-433
pályázatot hirdet 1 fő részére szakács munkakör betöltésére

A határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony 4 hónap próbaidővel létesítendő.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:
Napi anyagkiszabások átadása-átvétele, ételek készítése, adagolása, diétás étrend biztosítása, telephelyekre történő kiküldése, HACCP rendszerrel összefüggő valamennyi dokumentációs kötelezettség teljesítése. Munkáját az élelmezésvezető közvetlen irányításával végzi.

Illetmény és juttatások:
Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény rendelkezései az irányadóak.

Pályázati feltételek:

 • büntetlen előélet, cselekvőképesség
 • szakács szakképesítés

Pályázati felhívás - Szociális ápoló-gondozó

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény
6100 Kiskunfélegyháza, Nádasdy utca 12. pályázatot hirdet
szociális ápoló-gondozó
munkakör betöltésére

A kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidőben, 4 hónap próbaidővel létesítendő.

Pályázati feltétel:

 • 8 általános, 1/2000. (I.7) SZCSM r. 3.sz. melléklet 8.2 pontja szerinti végzettség
 • Büntetlen előélet, magyar állampolgárság

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • emelt szintű szakképesítés

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:
Az intézmény bentlakásos telephelyein ellátottak állapotához igazodó gondozás, a fizikai és fiziológiai szükséglet-kielégítés segítése, a környezet tisztán tartása, az ellátott érzelmi támogatása.

Tájékoztatás a 2015. augusztusi és a szeptember eleji ünnepi rendezvényekkel kapcsolatos útlezárásokról

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, gépjárművel közlekedőket, hogy 2015. augusztus hónapban és szeptember elején Kiskunfélegyházán az alábbi útlezárásokra kerül sor:

Augusztus 15. szombat

A Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozóval kapcsolatos motoros felvonulás rendőri és polgárőri biztosítással körülbelül 1400 - 1430 között a Városi Parkerdő – 5-ös főút – Kossuth Lajos utca – Izsáki út - KÉSZ Aréna Sportcsarnok parkolója útvonalon, illetve a visszavonulás biztosítása ugyanezen útszakaszokon körülbelül 1530 - 1600 között a Parkerdőig.

Összehangoltan épül a kerítés Bács-Kiskun megyében

Sajtótájékoztató

Kovács Ernő megyei kormánymegbízott, mint a megyei védelmi bizottság elnöke rendkívüli ülést hívott össze a csütörtöki napon Kelebiára, ahol az ideiglenes biztonsági határzár építésével érintett települések és szervezetek vezetői társaságában egyeztetés folyt a migráció aktuális helyzetéről, illetve a kerítés építésével kapcsolatosan elvégzendő feladatokról.

Költözik a Fogyasztóvédelmi Hatóság

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya a jelenlegi 6000 Kecskemét, Klapka utca 34. szám alatti ingatlanból átköltözik a 6000 Kecskemét, Szent István körút 19A alatti épületbe.

A Fogyasztóvédelmi Osztály telefonos elérhetősége 2015. augusztus 5. napjától a (+36 76) 795-710 telefonszámra változik.

Ismét hőségriasztás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. augusztus 5-én 0 órától 2015. augusztus 10-én 24 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki.

Az alábbiakban Kormányhivatalunk Népegészségügyi Főosztályának fontosabb ajánlásait ismerhetik meg a hőség elleni védekezés céljából:

Egyszerű óvintézkedésekkel sokat tehetünk azért, hogy a kockázatokat csökkentsük A globális felmelegedés, a klímaváltozás következtében a hőséghullámok számának növekedésével kell számolni.

A napi átlaghőmérséklet 5 °C-os emelkedése:

 • 10%-al növeli az összes halálok miatti halálozás kockázatát
 • 12%-al a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát
 • 15%-al a szívpanaszok és „általános rosszullét” miatti sürgősségi mentőhívások számát.

Augusztus 20. – Félegyházi Nap

Támogatóink: OTP Bank Nyrt., Integrál Zrt., 3P Kész Aréna Kft., Bácsvíz és Csatornaszolgáltató Zrt., Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődés Központ, NASZTEJ Kft. KOCH's Torma Kft., R.Nagy - Tüzép Kft, Kiskunfélegyházi Malom Kft., ÚT-ÉP-KER 97 Kft., Jeli Kft., Páll Fűtéstechnika, AT&KM Kft., Kunautó Kft., Kiskun Cipőipari Zrt., Kiskun MÉH Kft., Lindakatus Kft., SZJ Hungary Kft., Busa Kft.

Média támogatóink: Félegyházi Közlöny, Sirius Rádió, Rádio Smile, Petőfi Népe, Szuperinfó, Délmagyar, Félegyházi Program

Félegyházi napok

Aláírásgyűjtés az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Tisztelt Kiskunfélegyházi Lakosok!

Az alábbiakban szeretném felhívni figyelmüket az Élő Bolygónk világméretű klímavédelmi nemzetközi összefogásra és az ahhoz történő csatlakozási lehetőségre.

Ezen környezetvédelmi nemzetközi összefogást Al Gore korábbi amerikai alelnök, környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert, nemzetközileg is közismert személyiség indította útjára. A kezdeményezés célja többek között, hogy az idén decemberben Párizsban megrendezésre kerülő nemzetközi klímavédelmi konferencián a világ vezetői döntsenek az üvegházhatású gázok visszaszorításáról, a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséről és megszülessen az új globális klímavédelmi egyezmény.

A nemzetközi összefogáshoz Magyarország elsőként csatlakozott az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap (www.elobolygonk.hu) elindításával.

Hőségriasztás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ – összes tényező számbavétele alapján készített – szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-én 0 órától 2015. július 26-án 24 óráig 3. fokú hőségriasztást adott ki.

Az alábbiakban Kormányhivatalunk Népegészségügyi Főosztályának fontosabb ajánlásait ismerhetik meg a hőség elleni védekezés céljából:

Egyszerű óvintézkedésekkel sokat tehetünk azért, hogy a kockázatokat csökkentsük A globális felmelegedés, a klímaváltozás következtében a hőséghullámok számának növekedésével kell számolni.

A napi átlaghőmérséklet 5 °C-os emelkedése:

 • 10%-al növeli az összes halálok miatti halálozás kockázatát
 • 12%-al a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát
 • 15%-al a szívpanaszok és „általános rosszullét” miatti sürgősségi mentőhívások számát.

Oldalak

Feliratkozás Kiskunfélegyháza Város RSS csatornájára