Elindult a felnőttek képességeit vizsgáló PIAAC-felmérés

Szeptember 1-jén indult el Magyarországon a felnőttek készségeit mérő eddigi legátfogóbb nemzetközi kutatás, a PIAAC. A felmérés a 16 és 65 év közötti népesség mindennapi életben és a munkavégzés során használt alapkompetenciáit, azaz szövegértési, elemi olvasási, matematikai és IT problémamegoldó képességeit, valamint ezek munkaerőpiaci hasznosulását vizsgálja.

Munkahelyteremtés 2017 – munkáltatói fórum

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Foglalkoztatási Osztálya 2017. augusztus 23-án (szerdán) 10 órakor „Munkahelyteremtés 2017” elnevezésű munkáltatói fórumot rendez, melynek témája a mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása. A munkáltatói fórum helyszíne a Járási Hivatal tárgyalója (6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2).

Pályázati Felhívás

A mikro-, kis- és középvállalkozások részére munkahelyteremtő beruházási pályázatot hirdet a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból

Félegyházi Napok – 2017

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és kedves családját az augusztus 18-20-a között megrendezésre kerülő Félegyházi Napok rendezvényeire.

Kövesse a Facebook eseményt és elérheti a legfrissebb információkat.

Augusztus 18. (péntek)

16.00 Wesel Hugo Fotókör „Erózió” című kiállításának megnyitója
Művelődési Központ aulája

17.00 Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertje
Szent István-templom

Pályázati felhívás – Ipari Park részét képező ingatlanok hasznosítása

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat tulajdonát képező ipari-gazdasági övezeti besorolású, a Kiskunfélegyházi Ipari Park részét képező ingatlanok hasznosításához

1. A pályázat keretében az Önkormányzat – az értékesítésre vonatkozó ajánlatokon túlmenően – bérleti ajánlatokat vár az ipari park ingatlanának/ingatlanainak hasznosítására vonatkozóan.

Az ingatlanok Kiskunfélegyháza külterületén találhatók az M5-ös autópálya déli lehajtójától körülbelül 2 km-re, a Majsai út és a 451. számú út (Kiskunfélegyháza déli elkerülő út) csomópontjánál.

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál

„Nyári diákmunka” elnevezéssel országos munkaerő-piaci program indul. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek 2017. július 1. és 2017. augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért.

A programba az a fiatal vonható be, aki foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkezik.

Ártalmatlanok a városban megjelenő tőrösdarazsak

óriás tőrösdarázs

Számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közleményében felhívja a figyelmet rá, hogy ezek a félelmetesnek tűnő állatok az emberekre, a társ- és háziállatokra teljesen ártalmatlanok, viszont biológiai úton segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot is.

Pályázati felhívás - Szociális gondozó és ápoló

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény
6100 Kiskunfélegyháza, Nádasdy utca 12. pályázatot hirdet
szociális gondozó és ápoló
munkakör betöltésére

A kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidőben, 4 hónap próbaidővel létesítendő.

Pályázati feltétel:

 • 8 általános, 1/2000. (I.7) SZCSM rendelet 3. számú melléklet 8.2 pontja szerinti végzettség
 • Büntetlen előélet, magyar állampolgárság

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • emelt szintű szakképesítés

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:
Az intézmény bentlakásos telephelyein ellátottak állapotához igazodó gondozás, a fizikai és fiziológiai szükséglet-kielégítés segítése, a környezet tisztán tartása, az ellátott érzelmi támogatása.

Szünidei gyermekétkeztetés

Déli, meleg főétkezést biztosít 5 hónapos kortól a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű, kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező kiskorú gyerekek részére Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a nyári szünet munkanapjaira.

A nyári szünetben, ami június 16-ától kezdődik, 43 munkanapra biztosítja az önkormányzat az arra jogosult gyermekek térítésmentes ebédjét. Amennyiben a gyermek a szünidő ezen napjai alatt óvodai, bölcsődei ellátásban részesül, részére a fenti gyermekétkeztetés párhuzamosan nem vehető igénybe.

Pályázati felhívás - Szociális, mentálhigiénés munkatárs

Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény – Kiskunfélegyháza
a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet
Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény – Hajléktalan ellátás
Szociális, mentálhigiénés munkatárs
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Bács-Kiskun megye, 6100 Kiskunfélegyháza, Alpári út 53.

Forgalomkorlátozások májusban

Tájékoztatjuk a Tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy a város egyes közterület szakaszai lezárásra fognak kerülni a felsorolt időpontokban:

 • 2017. május 13. szombat 1900 és 14-én vasárnap 2400 között a XIX Országos Mazsorett Fesztivál biztosítása érdekében a Kossuth Lajos utca, az 5-ös főút és a Mártírok útja közti szakaszon
 • 2017. május 14. vasárnap 1400 - 1500 között a Kossuth Lajos utca teljes hosszában
 • 2017. május 17. szerda 2200 és 22-én hétfő 1700 között a Kazinczy utca, a Kossuth Lajos utca és a parkoló második kijárata közötti szakaszon valamint a DM előtti parkoló lezárásra fog kerülni
 • 2017. május 18. csütörtök 630 és 22-én 1700 között a Kossuth Lajos utca, az 5-ös főút és a Mártírok útja közti szakaszon, lezárásra fog kerülni
 • 2017. május 18. csütörtök 2200 és 22-én hétfő 1700 között a Béke téri Spar parkoló, lezárásra fog kerülni
 • 2017. május 18. csütörtök 2200 és 19-én péntek 2400 között a K&H Bank előtti parkoló, lezárásra fog kerülni
 • 2017. május 19. péntek 2200 és 22-én hétfő 1700 között a Gorkij utcai parkoló kerül lezárásra, valamint a Szent János tér Mozi előtti oldalon a parkolás lesz megtiltva
 • 2017. május 19. péntek 1200 és 22-én hétfő 1700 között a Béke tér, az Oskola utca és a Pázmány utca közti szakaszon lezárásra fog kerülni

Oldalak

Feliratkozás Kiskunfélegyháza Város RSS csatornájára