Aláírásgyűjtés az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Tisztelt Kiskunfélegyházi Lakosok!

Az alábbiakban szeretném felhívni figyelmüket az Élő Bolygónk világméretű klímavédelmi nemzetközi összefogásra és az ahhoz történő csatlakozási lehetőségre.

Ezen környezetvédelmi nemzetközi összefogást Al Gore korábbi amerikai alelnök, környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert, nemzetközileg is közismert személyiség indította útjára. A kezdeményezés célja többek között, hogy az idén decemberben Párizsban megrendezésre kerülő nemzetközi klímavédelmi konferencián a világ vezetői döntsenek az üvegházhatású gázok visszaszorításáról, a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséről és megszülessen az új globális klímavédelmi egyezmény.

A nemzetközi összefogáshoz Magyarország elsőként csatlakozott az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap (www.elobolygonk.hu) elindításával.

Hőségriasztás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ – összes tényező számbavétele alapján készített – szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-én 0 órától 2015. július 26-án 24 óráig 3. fokú hőségriasztást adott ki.

Az alábbiakban Kormányhivatalunk Népegészségügyi Főosztályának fontosabb ajánlásait ismerhetik meg a hőség elleni védekezés céljából:

Egyszerű óvintézkedésekkel sokat tehetünk azért, hogy a kockázatokat csökkentsük A globális felmelegedés, a klímaváltozás következtében a hőséghullámok számának növekedésével kell számolni.

A napi átlaghőmérséklet 5 °C-os emelkedése:

  • 10%-al növeli az összes halálok miatti halálozás kockázatát
  • 12%-al a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát
  • 15%-al a szívpanaszok és „általános rosszullét” miatti sürgősségi mentőhívások számát.

Felhívás a kibővült hadigondozotti ellátásra jogosultak köréről

Az Országgyűlés elfogadta a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/4972. számú törvényjavaslatot.

A törvénymódosítás - kibővítve az eddigi jogosultak körét - támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt és hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált.

Pályázati felhívás - Külkapcsolati referens

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Külkapcsolati referens

munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Bács-Kiskun megye, 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.

Ellátandó feladatok:

  • Városi és idegenforgalmi rendezvények szervezése
  • Hivatalos delegációk útjainak szervezése
  • Külföldi delegációk fogadásával kapcsolatos szervezőmunka
  • Kapcsolattartás külföldi partnerekkel
  • Pályázati anyagok előkészítése, pályázatok figyelése
  • Tourinform iroda vezetése
  • NETA adatbázis kezelése

Tájékoztató az igazgatási szünetről és az ünnepnaphoz kapcsolódó munkarend változásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a

Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban

2015. július 27. (hétfő) napjától 2015. augusztus 7. (péntek) napjáig

igazgatási szünetet tartunk.
Az igazgatási szünet alatt az ügyfélfogadás szünetel!

Az igazgatási szünet ideje alatt az Anyakönyvi Hivatalban a halálesetek anyakönyvezésére vonatkozó ügyintézésre – a (+36 76) 562-000 telefonszámon történő – időpont egyeztetés útján lesz lehetőség.

Tájékoztatás a családok otthonteremtési kedvezményéről

A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), mint vissza nem térítendő állami támogatás 2015. július 1-jét követően igényelhető.

A családok otthonteremtési kedvezménye „C” (követelménynek megfelelő) energetikai minősítési osztálynál kedvezőtlenebb energetikai minősítési osztályú egylakásos lakóépület vásárlása illetve bővítése esetén az igénylőnek csatolni kell a lakóépület fekvése szerinti építésfelügyeleti hatóság által kiállított, 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítványt arról, hogy 2013. január 1-jét követően a lakóépület életveszélyes állapota miatt kötelezés volt-e és a kötelezettség teljesítése megtörtént-e.

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Bács-Kiskun megye területén!

Tilos tüzet gyújtani 2015. július 4-től a Bács-Kiskun megye területén fekvő erdőkben és fásításokon, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is!

A hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt a megye erdőterületein és annak környezetében – különösen a parlag- és legelő területekkel határos erdőkben, valamint a fenyvesekben – fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók által eldobott égő cigarettacsikk és dohánynemű fokozott tűzveszéllyel jár, mivel a kiszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között rendkívül gyúlékony és erdei vagy mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrása lehet.

Kiskunfélegyháza Helyi Esélyegyenlőségi Programja

Az Esélyegyenlőségi Program tartalmazza a város feladatellátáshoz kapcsolódó különböző területek esélyegyenlőségi szempontú vizsgálatát, illetve az ehhez kapcsoló feltételrendszer áttekintését. Az esélyegyenlőség összefüggő feladatokhoz kapcsolódóan indokolttá vált az esélyegyenlőségi program aktualizálása. A felülvizsgálat érinti a szociális ellátással, foglalkoztatással, egészségüggyel, lakhatással, bűnmegelőzéssel, valamint az oktatással és művelődéssel kapcsolatos területek, mind az állami, egyházi illetve civil szférában.

Vigyázzunk értékeinkre nyáron is!

A tanév befejeztével aki teheti nyári szabadságra megy, üdülőhelyre utazik. Embertársaink között azonban egyesek mások gondtalan nyaralását, pihenését kihasználva törvénysértő cselekményeket követnek el. A betörők és a tolvajok soha sem mennek szabadságra! Igaz a mondás „Alkalom szüli a tolvajt”, de az alkalmat ne Önök teremtsék meg.

Hajlamosak vagyunk üdülésünk során könnyelműen viselkedni, kisebb odafigyelést tanúsítani értéktárgyainkra. Az alábbi hírlevélben néhány olyan megoldásra tesz ajánlást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, melyek figyelembevételével elkerülhetik, hogy sértetté váljanak, rossz emlékeik maradjanak a nyárról. Valamint a lent megtalálható kérdőív kitöltésével megállapíthatja, hogy mennyire biztonságos az Ön ingatlana.

Oldalak

Feliratkozás Kiskunfélegyháza Város RSS csatornájára